So let us say that for these summer vacations you decide to go on a trip to Korea with some friends. After flying for a long time, you finally land and you are ready to go to the place you rented but, on your way, you feel a little hungry. You check the temperature and, wow! it is 38 degrees. In this case, you may want to look for something that will cool you down, and you may even not consider eating anything boiling. But what if I tell you that a boiling soup is the best thing to eat in this hot weather. Which leads us to today' s topic:
그래서 이번 여름 방학에 몇몇 친구들과 함께 한국 여행을 가기로 결정했다고 말해보자. 장시간 비행을 한 후, 마침내 착륙하게 되고, 예약한 곳으로 갈 준비가 되었지만, 가는 도중에 약간 배가 고프다. 온도를 확인하면 와우~ 38도다. 이럴 때는 몸을 식힐 만한 것을 찾고 싶을 수도 있고, 끓는 것을 먹는 것조차 고려하지 않을 수도 있다. 그러나 이 더운 날씨에 끓는 국이 가장 맛있다고 말하면 어떨까. 그래서 오늘의 주제로 넘어가자.
Do you know what to eat during summer in Korea?
한국에서 여름에 무엇을 먹을지 알아?
**Samgyetang**
**삼계탕**
Here is a short video I made to let you know about that summer dish and why Koreans eat it for summer and not winter. I hope it will be helpful, until then bye bye😊
여기 내가 그 여름 요리에 대해, 그리고 왜 한국인들이 겨울이 아닌 여름에 그것을 먹는지 알려주기 위해 만든 짧은 영상이 있다. 도움이 되었으면 좋겠는데, 그때까지 안녕!😊
Really nice video^^ well done!